Lutefisk til folket!

Som Kristiansands eldste og mest tradisjonsrike fiske- og sjømatrestaurant, har Sjøhuset servert klassisk lutefisk i 15 år under nåværende eierskap. Og tar vi ikke helt feil, sikkert 15 år før det også. Er det rart vi har hundrevis av stamgjester?

På to knappe måneder serveres det over ett tonn lutefisk ut fra kjøkkenet i våre ærverdige lokaler. Ett tonn loin, som er den mest eksklusive delen av torskeryggen. Uten bein. Det er mye fisk, det!

Hos oss dampes de ettertraktede stykkene til perfeksjon, serveres med hjemmelaget ertestuing og en god porsjon sprøstekt bacon. Alle som elsker lutefisk, har sitt favoritt tilbehør. Vi har enda ikke møtt på ønsker vi ikke kan imøtekomme.

Og med de fantastiske råvarene vi får levert fra Reinhartsen på Fiskebrygga, kan det ikke bli annet en magisk. Faktisk har denne Lofottorsken stukket av med den gjeve tittelen Verdens Beste Lutefisk! Sånt skal man ikke kimse av.

Hvis du (som oss) er ekstra glad i klassisk julemat og spesielt lutefisk med ertestuing, kan vi ikke annet enn å si “Hjertelig velkommen!”.

VM i Lutefisk 2017 - Diplom 1. Plass - Brødr. Andreassen Værøy AS.jpg
Kine Fredheim