Kine Fredheim

Høstens viktigste gjester

Kine Fredheim
Høstens viktigste gjester

Av og til kommer det gjester som bryter standarden. Som setter de andre i skyggen og endrer stemningen i hele restauranten. De andre gjestene nikker og smiler., servitørene er ekstra oppmerksomme, og kjøkkenet gjør alt de kan for å levere. Lørdag var en dag med slikt celebert besøk.

Vi visste de skulle komme. Og vi gledet oss. Det er ikke hver dag vi får så viktig besøk. Både viktig for oss og viktig for gjestene. Det er noe spesielt med første gang man besøker en restaurant. Spesielt når man er ni og har invitert en venninne på middag. Uten foreldre.

Presis kl 16:30 ankom Victoria (9) og Linnea (9) Sjøhuset. Bord var reservert og dekket til perfeksjon.

IMG_20181110_165113.jpg

“Altså… Vi er bare oss to. Jeg vant et gavekort i barnehagen til lillesøstra mi, og så inviterte jeg med meg Linnea” forteller Victoria.

For nesten et år siden, var det lotteri i barnehagen til lillesøster. Og jaggu vant hun ikke gavekort for to på Sjøhuset. HUN vant. Ikke mor eller far. Som forøvrig har forsøkt å lure til seg gavekortet i nesten ett år.

“De fikk det ikke! Jeg sa til pappa at han kunne kjøpe det. For en million. Det hadde han ikke råd til” ler vinneren.

“En million???” utbryter Linnea “Det er jo nok til en Tesla!!”

Victoria gliser bredt. “Jepp!”

Jentene studerer menyen og bestemmer seg for Fanta, fiskesuppe og fondant.

“Vi går i samme klasse på Lovisenlund. I fjerde klasse. Vanligvis leker vi ikke så mye sammen, så det er veldig fint at Victoria ville ha meg med!” Linnea smiler til venninnen sin.

De tar hver sin slurk av stettglassene og fiskesuppen kommer på bordet.

“Men hva skal dere snakke om da? Bør man ikke snakke om voksengreier når man gjør voksenting? Jobben og sånt…” lurer vi.

Jentene ser på hverandre og fniser. “Vi finner nok på noe!”

Før vi trekker oss unna og lar jentene nyte maten, legger Victoria til “I morgen er det nytt lotteri i barnehagen. Jeg håper å vinne gavekort i år igjen!”

Kjære Victoria og Linnea, takk for besøket! Vi håper dere fikk en fantastisk opplevelse hos oss.